ZF Live

ZF Live, Irinel Scrioşeanu, Ministerul Transporturilor: Noua centură a Capitalei, A0, are nevoie de drumurile radiale, altfel va fi doar o nouă barieră. Noile drumuri vor deservi şi cartierele-dormitor şi le vor completa cu noi zone comerciale, noi zone de birouri, zone semiindustriale sau dezvoltări logistice

Autor: Bogdan Alecu

26.01.2022, 17:45 375

Bucureştiul are nevoie de viitoarele drumuri radiale pentru a pune în valoare viitoarea centură în regim de autostradă şi a permite dezvoltarea de noi zone de investiţii, inclusiv viitoare poluri logistice.

Actuala centură a Capitalei va ajunge treptat să devină un alt „bulevard“ al Bucureştiului, iar pentru a pune în valoare viitoarea A0 sunt necesare noi drumuri de acces care să permită ieşirea rapidă din oraş.

„A fost semnat protocolul de colaborare dintre CNAIR şi Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Zona Metropolitană Bucureşti, care are în componenţă Primăria Capitalei şi Consiliul Judeţean Ilfov. Protocolul s-a semnat pentru a colabora la cele 12 proiecte de drumuri radiale. Asociaţia va realiza studiile de fezabilitate pentru cele 10 drumuri. Acestea au finanţare pentru că sunt extensii ale zonei Bucureşti-Ilfov şi fac legătura cu A0. Este necesar să avem aceste studii şi să începem execuţia drumurilor“, a spus Irinel Ionel Scrioşeanu, secretar de stat în cadrul Ministerului Transporturilor (MT).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

ZF Live
Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO