ZF Live

ZF Live. Ionuţ Simion, PwC România: Cel mai important lucru care poate să alimenteze în acest moment relansarea economiei este încrederea

Autor: Miruna Diaconu

17.05.2020, 10:45 306

♦ Până acum 4 ani, România facea investiţii de 5% din PIB, iar apoi acest nivel a scăzut în jurul a 2% din PIB pentru a se putea acoperi costurile cu salariile din sectorul public.

Ionuţ Simion, country managing partner al PwC România şi preşedintele AmCham, spune că cel mai important lucru care ar putea alimenta în această perioadă o relansare a economiei este încrederea. O relansare a economiei rapidă ar putea diminua din îngrijorările investitorilor, care au o preocupare majoră privind modul în care economia se poate debloca şi reporni în cel mai scurt timp.

„Cel mai important lucru care poate să alimenteze în acest mo­ment relansarea economiei este încre­derea. Nimeni nu preconizează că va reuşi să relanseze activitatea imediat începând cu 15 mai la nivelul la care a fost înainte de 16 martie. Toate companiile anticipează o revenire graduală a oamenilor la muncă, iar această revenire graduală va juca un rol foarte important în ceea ce priveşte relansarea economică. România depinde foarte mult de partenerii săi economici, iar rapiditatea cu care aceste ţări îşi vor reveni va avea un impact şi asupra economiei româneşti“, spune Ionuţ Simion, country managing partner al PwC România şi preşedintele AmCham, în cadrul emisiunii de business ZF Live.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

ZF Live
Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO