ZF Live

ZF Live. Ionuţ Lianu, CEC Bank: Vrem să devenim un benchmark în ceea ce priveşte dobânzile la credite şi la depozite. Ideea este să faci business bancar din volume mari de depozite atrase şi din credite acordate, nu din marje mari

Autor: Cristina Bellu

28.08.2020, 09:00 362

CEC Bank oferă dobânzi de 3,75% la depozitele pe 12 luni, susţinând că este cea mai bună dobândă a unei bănci mari de pe piaţă.

Ionuţ Lianu (40 ani), care a preluat recent funcţia de Ofiţer Şef Management Active şi Pasive în cadrul CEC Bank, spu­ne că principalul obiec­tiv pe care îl are în vedere în urmă­toa­rea perioadă vi­zea­ză cons­tru­­­irea unei structuri de pre­ţuri la nivelul produselor băncii astfel încât instituţia să devină un reper în piaţă în ceea ce priveşte cotarea dobân­zilor la credite şi la depozite.

„Există un risc de lichiditate care trebuie administrat, iar în acelaşi timp este vorba de a oferi băncii ora exactă în materie de preţuri. Practic, în corelare cu evoluţia înregistrată pe pieţele financiare şi cu alternativele de finanţare şi de plasament, trezorierul trebuie să indice preţul corect în funcţie de profilul de lichiditate al fiecărui produs. De aici pleacă stabilirea dobânzilor“, a spus Ionuţ Lianu în cadrul emisunii de business ZF Live.

El consideră că băncile pot înregistra câştiguri chiar în contextul practicării unor dobânzi decente pentru clienţi, dacă există rulaj de volume.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

ZF Live
Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO