ZF Live

ZF Live. Ionuţ Georgescu, Fepra International: Colectarea selectivă trebuie să existe. Până nu ajungem să avem minim trei coşuri de deşeuri acasă şi salubristul nu vine cu trei maşini diferite să le colecteze, nu vom putea vorbi de un mediu curat

Lupta pentru mediu

Autor: Livia Gheorghe

30.01.2021, 10:27 574

♦ În prezent, în România se generează peste 6,5 milioane de tone de deşeuri municipale în fiecare an ♦ Deşi şi-a propus să recicleze jumătate, România reciclează doar 14% din deşeurile municipale.

Ionuţ Georgescu, director general la Fepra International, companie din industria reciclării, a spus la ZF Live că fără colectarea selectivă nu se poate vorbi de un mediu curat. În România se reciclează doar 14% din deşeurile municipale.

„Întotdeauna când consumăm ceva trebuie să ne gândim cum achiziţionăm acel produs, ce achiziţionăm, pentru că de fiecare dată putem avea un impact negativ asupra mediului. Colectarea selectivă trebuie să existe. Până nu ajungem să avem minim trei coşuri de deşeuri acasă şi salubristul nu vine cu trei maşini diferite să le colecteze, nu vom putea vorbi de un mediu curat“, a declarat Ionuţ Georgescu, director general, Fepra International, în cadrul emisiunii de business ZF Live.

El a mai spus că în acest moment în România există peste 6,5 milioane de tone de deşeuri municipale generate în fiecare an şi că, deşi ţara noastră şi-a propus anul trecut ca stat membru al UE să colecteze şi să recicleze 50% din aceste deşeuri, rata a fost de doar 14%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

ZF Live
Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO