ZF Live

ZF Live. Ionuţ Costin Lupu, director, Asociaţia Crescătorilor de Vaci „HolsteinRo“: România îşi pierde fermele de lapte mici şi medii şi în curând va fi dominată de importuri

Autor: Iulia Apostoiu

01.07.2021, 17:00 2968

„HolsteinRo“ este o aso­ciaţie de crescători de  bovine din România care a fost înfinţată acum 10 ani şi reprezintă un număr de 60 de fermieri pro­ducători de lapte din ţară.

Ionuţ Costin Lupu, director al acestei asociaţii, spune că fermierii fermelor mici şi medii îmbătrânesc şi abandonează activitatea către fermele mari. Între 2019 şi 2020 s-a obesrvat o scădere a producţiei de lapte de 2,4%, o scădere constantă de la an la an.

„Aceasta este linia care a plecat din urmă de mai bine de 5 ani şi uşor se vede că toate fabricile vor fi din ce în ce mai mult sub controlul unor multinaţionale. Avem deja un mare producător in­ternaţional, care în momentul de faţă deţine peste 60% din capacităţile de procesare din România“, a spus Ionuţ Costin Lupu în cadrul emisiunii de business ZF Live.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

ZF Live
Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO