ZF Live

ZF Live. Ion Lupaşco, reprezentant al Oficiului Naţional al Vinului din Republica Moldova: România este cea mai importantă piaţă pentru producătorii de vin din Republica Moldova, exporturile trec de 14 milioane de euro

Autor: Alexandra Matei

24.09.2020, 18:50 1072

Producătorii de vin din Republica Moldova au exporturi de 150 de milioane de euro anual, iar peste 14 milioane de euro, respectiv 10%, se realizează în România.

Exporturile de vin realizate de producătorii din Republica Moldova pe piaţa românească au crescut cu 27% în volum şi cu 23% în valoare în primele opt luni din acest an, raportat la aceeaşi perioadă din 2019. Anul trecut, în România au ajuns peste 6 milioane de litri de vin din Moldova, valoarea ridi­cându-se la 14 mil. euro.

„Exportăm anual în jur de 45-47 milioane de litri de vin moldo­ve­nesc. El este o mândrie naţională, este cel mai bun ambasador al Moldovei şi poate fi găsit în peste 70 de ţări din întreaga lume. Noi reprezentăm peste 100 de cra­me cu suprafeţe de teren de peste 112 mii de hectare“, spune Ion Lupaşco, spe­cialist principal, Direcţia Marketing şi Dez­voltarea Pieţelor, responsabil Pro­gra­me B2B, Oficiul Naţional al Viei şi Vi­nului din Re­publica Moldova, în cadrul emisiunii online de business ZF Live.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

ZF Live
Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO