ZF Live

ZF Live. Ioana Marcu, consultant şi executive coach: În criza din 2008, liderii companiilor decodau mai bine ce se întâmplă. Atunci era o criză financiară, oamenii au citit, s-au pregătit, au vorbit cu specialiştii în finanţe despre asta, dar acum nu este aşa

Autor: Ramona Cornea

01.10.2020, 16:55 366

Ioana Marcu, consultant şi executive coach, afirmă că liderii com­paniilor locale trebuie să fie per­soane cu etică şi respon­sa­bilitate impecabilă în această pe­ri­oadă, una dificilă, dictată de pandemia de COVID-19.

„În această perioadă, liderul ar trebui să fie o persoană cu etică şi responsabilitate impecabilă. Este foarte important să învăţăm împreună, să ne acceptăm limitele personale, să vorbim cât mai mult, chiar şi online. Trebuie să vorbim la fel de mult şi despre lucrurile care nu merg bine, nu este ruşinos să ai un eşec. În companii, de acolo se învaţă, eşecul este cea mai bună cale de dezvoltare, cu condiţia să îl accepţi, să te gândeşti ce s-a întâmplat de fapt şi să evoluezi datorită lui. Ce fel de lider este unul care, în ziua de astăzi, nu recunoaşte că nu ştie tot?“, a declarat Ioana Marcu în cadrul emisiunii de business ZF Live.

O primă problemă pe care o identifică ea este că acum, spre deosebire de precedenta criză majoră din anii 2008 – 2009, liderii companiilor nu înţeleg foarte bine ce se întâmplă pentru că nu au un precedent care să îi ajute în această situaţie. 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

ZF Live
Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO