ZF Live

ZF Live. Guvernul vrea să prevină un nou val de insolvenţe. Teodora Stoian, consilier în Ministerul Justiţiei: Noua lege a restructurării şi insolvenţei vine cu o perspectivă diferită cu privire la situaţia de dificultate în care se află compania. Dacă cifra de afaceri scade cu 20%, iar rezultatul din exploatare este negativ, compania poate apela la restructurare

Autor: Ramona Cornea

28.03.2021, 09:07 405

„De exemplu, dacă cifra de afaceri s-a redus cu cel puţin 20% în ultimele şase luni faţă de aceeaşi perioadă a anului anterior şi s-a înregistrat un rezultat negativ de exploatare, noua lege asimilează această situaţie uneia de dificultate, una în care un debitor poate să ceară să intre în procedura insolvenţei“.

Ministerul Justitiei a finalizat şi a pus în dezbatere publică un proiect de lege pentru transpunerea Directivei Uniunii Europene privind  restructurarea şi insolvenţa. Astfel, noua lege a restructurării şi insolvenţei vine cu o regândire structurală şi conceptuală a mecanismului de prevenire a insolvenţei, cu o perspectivă diferită cu privire la situaţia de dificultate în care se află compania, după cum spune Teodora Stoian, consilier în Ministerul Justiţiei.

„Noua lege vine cu o perspectivă diferită cu privire la situaţia de dificultate în care se află debitorul. Pentru a putea intra într-o procedură de insolvenţă nu mai trebuie să vorbim despre companii care se află într-o situaţie financiară foarte grea, extremă, în aşa fel încât să nu poată să se salveze. Proiectul de lege pe care îl avem noi acum în dezbatere vine cu o definiţie mult mai largă a ceea ce înseamnă dificultate şi a ceea ce dă dreptul debitorilor să intre în proceduri de preinsolvenţă”, a explicat Teodora Stoian în cadrul emisiunii de business ZF Live.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

ZF Live
Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO