ZF Live

ZF Live. Gheorghe Ţucu, Valeg Creative Solutions: Era şi revoluţia verde au început deja. În 3-5 ani, văd toate casele din România dotate cu panouri fotovoltaice hibride cu cogenerare solară. Un sistem de 10 panouri hibride costă între 10.000 şi 12.000 de euro + TVA

Lupta pentru mediu

Autor: Alexandra Matei

10.05.2021, 19:15 359

♦ Această tehnologie a fost introdusă de curând în România şi există deja două proiecte de acest gen: un hotel de pe litoral şi o locuinţă unifamilială de circa 200-300 mp din Râmnicu Vâlcea.

Gheorghe Ţucu, fondator şi managing partner al Valeg Creative Solutions, companie de consultanţă şi inginerie specializată în livrarea de soluţii integrate pentru cogenerare, consideră că este mai folositor şi mai profitabil să se producă energie pentru consumul propriu, aplicând standardul Nearly Zero Energy Buildings (nZEB).

Astfel, în următorii 3-5 ani, el se aşteaptă ca toate casele din România să fie dotate cu panouri fotovoltaice hibride cu cogenerare solară, o investiţie care, pe de-o parte, înverzeşte respectiva clădire, iar pe de altă parte, reduce substanţial factura cu energia a acesteia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

ZF Live
Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO