ZF Live
Caută doar în titlu
ZF Live

ZF Live. Gabriel Ghiţă, Mastercard: La comerţul electronic, am observat o dublare a ritmului de creştere faţă de anii anteriori. Marii comercianţi au ajuns de la o pondere a plăţii cu cardul de 20-30% la 60%

♦ România se află în topul ţărilor în materie de dezvoltare a plăţilor electronice şi a comerţului electronic şi este în linie cu ţări precum Polonia, Cehia sau Austria ♦ În România, 9 din 10 oameni au încredere în plata cu cardul.

Pandemia a dus la dublarea rit­mu­lui de creştere la nivelul comer­ţu­lui electronic, susţine Gabriel Ghiţă, vice president business develop­ment în regiunea CEE la Master­card, astfel că astăzi comercianţii care aveau în anii pre­ce­denţi o pondere a plă­ţilor efectuate cu car­dul de 20-30% au ajuns la o pondere de 60% la nivelul între­gu­lui business. Mai mult, în Bucu­reşti această pon­dere chiar a de­pă­şit pragul de 70%.

Există o ten­dinţă de demateria­li­zare în piaţă de câţi­va ani, însă pan­de­mia a fost un im­bold, crede el, iar pre­ferinţa consu­ma­torului pentru acest gen de plată este clară şi, în ace­laşi timp, industria plăţilor urmă­reşte să pună la dispoziţia consu­ma­to­rilor cât mai multe metode de plată, astfel încât aceştia să aibă libertate de alegere.

 

Citește continuarea pe zfcorporate.ro

ZF Live
AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.