ZF Live

ZF Live. Francesca Postolache, PwC Romania: Piaţa de rezidenţial creşte în total piaţa imobiliară, în 2020, tranzacţiile au atins recordul ultimilor 10 ani, iar munca remote aduce incertitudine pentru spaţiile de birouri

Autor: Alexandra Matei

28.01.2021, 18:30 271

Trei puncte tari ale României, din perspectiva pieţei imobiliare sunt evoluţia dinamică, populaţia mare şi oportunităţile variate care apar.

Un studiu realizat la nivel european de PwC şi Urban Land Institute (ULI) arată că tendinţele de pe piaţa imobiliară sunt în schimbare, iar priorităţile jucătorilor şi cele ale clienţilor sunt acum altele. Astfel, conform studiului, retailul online creşte, depăşindu-l pe cel tradiţional, munca de acasă ridică semne de întrebare cu privire la întoarcerea angajaţilor la serviciu, iar singurele creşteri din piaţa imobiliară se regăsesc pe partea rezidenţială.

„S-a observat o îndepărtare în piaţa imobiliară de la segmentul de retail şi HoReCa. În ceea ce priveşte piaţa de birouri, s-a observat o pauză şi deocamdată suntem în aşteptare. Sunt şi sectoare în care s-au înregistrat creşteri, precum sectorul rezidenţial. De asemenea, în rândul companiilor farmaceutice şi de biotehnologie s-a observat o cerere în ceea ce priveşte acest domeniu. Toate aceste tendinţe europene se văd şi în România, unde a existat şi o creştere în rândul tranzacţiilor în domeniul rezidenţial. Am observat totodată şi o creştere a e-commerce-ului, ceea ce înseamnă o necesitate de spaţii logistice“, a declarat Francesca Postolache, partener la PwC Romania, în cadrul emisiunii online de business ZF Live.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

ZF Live
Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO