ZF Live

ZF Live. Florinel Chiş, director executiv ARMO – Asociaţia Română a Magazinelor Online: Piaţa comerţului online ar putea ajunge la 5,5 miliarde de euro anul acesta. Este în creştere cu 30% faţă de anul precedent. 82% din populaţia adultă a României are acces la internet

Autor: Alexandra Matei

24.10.2020, 10:02 278

♦ Peste 10 milioane de români intră zilnic sau aproape zilnic pe internet ♦ Aproximativ 300.000 de români cumpără în fiecare zi un produs sau mai multe de pe internet, cel mai mare mall virtual din ţară.

Piaţa comerţului electronic, una dintre puţinele indus­trii care au evoluat în vre­me de pandemie, se află în creş­tere cu 30% faţă de anul trecut, estimările spunând că aceas­ta ar putea ajunge în 2020 la 5,5 mld. euro, întrucât comerţul online a permis businessurilor să îşi continue activitatea şi să deservească clienţii pe toată durata pandemiei, respectând, totodată, măsu­rile impuse de autorităţi.

„Companiile au avut o repliere ra­pidă şi s-au adaptat la noul context, ast­fel încât au reuşit să îndeplinească dorinţele clienţilor şi să le permită aces­tora să cumpere în siguranţă, respec­tând normele. Ne uităm acum la o creş­tere de peste 30% faţă de 2019, deşi în context european mai avem de recu­pe­rat în această zonă. România a avut anul acesta cea mai ma­re rată de creş­tere din Uniu­nea Eu­ro­pea­nă“, a de­clarat Flori­nel Chiş, direc­tor exe­cu­tiv al Aso­ciaţiei Ro­mâ­ne a Maga­zi­ne­lor On­line (ARMO), în ca­drul emisiunii on­line de business ZF Live.

Acesta mai spu­ne că pen­tru a putea face cumpără­turi on­line, un utilizator are ne­voie, în primul rând, de o conexiune bună la internet şi de a i se putea stabili locaţia.

82% din populaţia României are acces la internet, arată un studiu rea­li­zat de Centrul de Sociologie Urbană şi Regională (CURS), cu respondenţi atât din zone urbane, cât şi din zone ru­rale. În plus, peste 10 milioane de ro­mâni in­tră zilnic pe internet, pentru comu­ni­care, so­cia­lizare sau cum­pă­rături, iar aproxi­ma­tiv 300.000 cum­pără cel puţin un produs online în fiecare zi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

ZF Live
Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO