ZF Live

ZF Live. Florin Godean, country manager, Adecco România: Este o perioadă dificilă pentru piaţa muncii. Vedem absolvenţi de facultate care se angajează ca operatori de producţie

Autor: Cristina Bellu

18.07.2017, 20:00 873
Metodele de recrutare în zona de IT&C s-au schimbat foarte mult faţă de anii anteriori, acestea începând să intre tot mai mult pe terenul marketingului.

Radiografia pieţei muncii în primul semestru al anului prezintă o evoluţie sub aşteptările companiilor de recrutare: există o cerere foarte mare din partea angajatorilor pentru orice tip de angajaţi, însă tot mai mulţi români emigrează, în timp ce piaţa muncii e afectată de decizii legislative imprevizibile.

„Pentru prima oară de la începutul anului am văzut că luna trecută am înregistrat o creştere a şomajului, ceea ce nu este un lucru normal. Mediul economic are nevoie de personal, dar cred că această creştere a şomajului este dată de confortul pe care o anumită parte a populaţiei a început să-l câştige şi să-l considere ca fiind o normalitate. Într-o economie de piaţă ciclică unde se întâmplă acest lucru există şi reversul medaliei. Este o perioadă dificilă pentru piaţa muncii, caracterizată printr-o mare imprevizibilitate“, explică Florin Godean, country manager al furnizorului de servicii de resurse umane Adecco România.

Totodată, şeful Adecco a mai subliniat că există tot mai mulţi absolvenţi de studii superioare încadraţi pe funcţii de operatori în producţie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

ZF Live
Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO