ZF Live

ZF Live: Florin Andrei, secretar de stat, Ministerul de Finanţe. Serviciile, industria şi agricultura şi-au revenit puternic în T2/2021. „Datoria publică este undeva la 49,5% din PIB, iar pragul după care ne ghidăm este cel de 60% din PIB al Comisiei Europene.“

Autor: Iulia Apostoiu

17.08.2021, 17:00 339

România este una dintre ţările a căror economie se recuperează puternic, iar pentru anul 2021 previziunea este că va exista o creştere economică de 7%, aşa cum o calculează Comisia Naţională de Strategie şi Prognoză. Conform lui Florin Andrei, secretar de stat la Ministerul de Finanţe, toate sectoarele, de la servicii, industrie şi agricultură contribuie pozitiv asupra creşterii PIB-ului din trimestrul al doilea. Industria HoReCa, industria auto şi chiar şi agricultura au o revenire puternică, a mai spus el.

„Aşteptările noastre sunt de revenire puternică a economiei. De altfel România este una dintre ţările care recuperează cel mai bine din zona Europei Centrale şi de Est, dacă ne uităm la rezultatul înregistrat în primul trimestru al acestui an, un plus 2,8% în termeni trimestriali“, a declarat Florin Andrei în cadrul emisiunii de business ZF Live.

El spune că datoria publică este undeva la 49,5% din PIB, iar pragul după care se ghidează este cel de 60% al Comisiei Europene şi nu de 50-55%, cât spun experţii Băncii Naţionale că ar fi un prag sustenabil pentru economia locală. Datoria publică creşte automat din cauza nevoilor de finanţare, însă există acţiuni care prevăd un plan de reducere a cheltuielilor, iar în momentul de faţă nu se discută de introducerea de noi taxe sau de renunţarea la facilităţi fiscale.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

ZF Live
Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO