ZF Live

ZF Live. Eugen Comendant, director operaţional Purcari: Când vor fi oportunităţi de investiţii, M&A şi accelerare a vânzărilor, prezenţa la bursă va fi o nouă modalitate de a atrage capital

Autor: Eduard Ivanovici

25.05.2021, 09:35 234

♦ Purcari are 556 mil. lei capitalizare, iar de la începutul anului 2021 acţiunile au plus 27% ♦ Spre comparaţie BET, a urcat cu 19%.

„Listarea la Bursă ne-a oferit o poziţionare strategică care ne permite să devenim un campion la nivelul Eu­ropei Centrale şi de Est şi, pe viitor, la nivel mondial“, spune Eugen Co­men­dant, director operaţional al Purcari Wineries, în cadrul emisiunii ZF Live.

Purcari, listată la Bursa de la Bucureşti din februarie 2018, în urma unei oferte de 186 milioane de lei, a lansat de când este companie publică 15 produse noi la nivel de grup şi a ră­mas cel mai mare exportator de vi­nuri de peste Prut. Compania nu a ridicat până acum capital de pe bursă întrucât a avut capacitatea de a obţine din alte surse sumele necesare pentru investiţii.

„Important este că, atunci când ne uităm la sursele de capital, avem o opor­tunitate în plus. Desigur, pe lân­gă faptul că rămânem axaţi pe fun­da­mente – adică să lansăm pieţe, pro­duse noi, să creştem vânzările şi să dez­voltăm achiziţiile – continuăm să ne concentrăm asupra investitorilor şi mo­dalităţilor prin intermediul cărora le oferim profit“, spune Eugen Comendant.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

ZF Live
Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO