ZF Live

ZF Live. Emil Pantelimon, managerul Corului Madrigal: 10.000 euro pentru un concert în ţară cu Corul Madrigal, 15.000 euro, în străinătate

Autor: Ştefan Stan

07.04.2017, 00:05 639

Corul Naţional Madrigal, unul dintre cele mai cunoscute ansambluri corale din Europa, are în plan să ajungă la 4.100 de coruri de copii în România până în 2018, prin programul Cantus Mundi, a declarat Emil Pantelimon, managerul corului, în cadrul emisiunii de business ZF Live. 

În ultimii doi ani, Corul Madrigal a reuşit să înfiinţeze 570 de coruri şi să pregătească 350 de profesori. Programul naţional Cantus Mundi este o direcţie a Corului Madrigal care se ocupă de gestionarea mişcării corale din România, de dezvoltarea de coruri de copii. Sumele care trebuie alocate nu sunt foarte mari, explică managerul. În funcţie de dimensiunea oraşului, cheltuielile diferă. Cu totul, pentru un oraş cum este Braşovul, suma totală ajunge la 400-500.000 de lei pe an.

„Putem face altă educaţie. Când un copil se află în faţa unui dirijor într-un cor, trebuie să se subordoneze celui din faţa lui, să se sincronizeze cu cei din spate, indiferent de condiţia lor socială. Trebuie să citească de pe foaie sau să ţină minte, trebuie să emită un sunet şi să înveţe să respire corect“, a spus a spus managerul Corului Madrigal. „Apre­cierea părinţilor, a şcolii, a comunităţilor, a şcolii, toate aceste lucruri îl fac pe copil să se formeze astfel decât o face şcoala astăzi“.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

ZF Live
Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO