ZF Live

ZF Live. Emanuel Beteringhe, preşedintele executiv al ARDOR: Elevii care învaţă să facă dezbateri din şcoală ajung mai uşor în poziţii manageriale

Autor: Iulia Apostoiu

18.08.2021, 14:00 280

♦ Aproximativ 50.000 de elevi şi studenţi din România au participat în ultimii 23 de ani la cursuri de dezbatere. Dezbaterea este predată în şcoli ca materie opţională şi îi ajută pe viitorii angajaţi să îşi dezvolte abilităţi necesare în multe joburi.

Elevii şi studenţii care participă la cursurile de dezbatere opţio­nale organizate în şcoli îşi dezvoltă abilităţi care îi ajută ulterior în carieră, pentru că învaţă să fie mai rezistenţi la stres, să se documenteze mai bine şi să îşi prezinte ideile într-un mod mai structurat, explică Emanuel Beteringhe, preşedintele executiv al ARDOR – Asociaţia Română de Dezbateri, Oratorie şi Retorică.

„Antrenamentul din dezba­teri şlefuieşte o serie de abilităţi importante pentru orice job. De exemplu, tinerii învaţă ce e rezistenţa la stres, pentru că vorbitul în public este o activitate stresantă. Să faci dezbateri în care cineva să tot contraargumenteze din nou şi din nou te ajută să te şi documentezi mai mult. Prin urmare, se creează de foarte devreme o rezistenţă fantastică la stres, abilitatea de a vorbi în public şi capacitatea de a argu­menta un punct de vedere, lucruri necesare mai ales în rândul celor cu poziţii manageriale. Mulţi par­ti­cipanţi la cursurile de dezbatere se angajează în zona juridică, în zona economică şi chiar în zona de risc“, a spus Emanuel Bete­ringhe în cadrul emisiunii online de business ZF Live.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

ZF Live
Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO