ZF Live

ZF Live. Dumitru Opriţoiu, project manager Centrul de Expertiză Europeană Europuls: „În următorii 7 ani, vom primi cea mai mare alocare de fonduri europene, iar România are şansa să recupereze o parte din întârzierile istorice“

Autor: Alexandra Cepăreanu

12.10.2020, 11:00 264

„Uniunea Europeană propune anumite linii de finanţare, anumite obiective, dar depinde de autorităţile centrale şi cele locale cum folosesc aceşti bani“.

Dumitru Opriţoiu, project manager Centrul de Expertiză Euro­peană Europuls, grup creat în urmă cu 10 ani de experţi ro­mâ­ni în afaceri europene, spune că România va primi în următorii şapte ani „cea mai mare alo­care de fonduri europene“, cu care va putea rezolva pro­blemele cu care se confruntă în prezent în materie de infras­tructură, educaţie, sănătate sau mediu.

„România are o şansă impor­tantă să recupereze o parte din întârzierile istorice. Suntem întârziaţi din punct de vedere al dez­vol­tării în multe zone: infras­tructură, edu­caţie. Una din­tre princi­palele condiţii este pregă­tirea unui plan de re­forme şi inves­tiţii, care să fie coerent, clar şi să fie îndreptat înspre viitor“, a spus Dumitru Opriţoiu, în cadrul emisiunii de business ZF Live.

El a adăugat că Uniunea Europeană propune anumite linii de finanţare şi anumite obiective ce trebuiesc îndeplinite de statele membre, însă, depinde de auto­rităţile centrale ale fiecărei ţări cum folosesc banii atraşi prin fonduri europene.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

ZF Live
Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO