ZF Live

ZF Live. Dumitru Nancu, FNGCIMM: Anul acesta, IMM Invest va avea un plafon de garantare de 14 mld. lei, Agro IMM Invest va avea unul de 1 mld. lei, pentru IMM Leasing sunt 4 mld. lei, iar pe IMM Factor s-au alocat 1 mld. lei

„Mai avem în lucru un program care se va numi RoGarant prin care vrem să garantăm IMM-urile, cât şi orice autoritate publică locală care accesează fonduri europene.“

Autor: Ramona Cornea

13.02.2021, 09:38 2749

Pentru întreprinderile care nu sunt bancabile, am creat o serie de produse, iar unul dintre ele este programul Noul Optim IMM, în care pot lua un credit inclusiv companiile din clasa de risc şapte, cu o garanţie de 80%. „Am relansat garanţia expresă prin care Fondul garantează cu până la 2,5 mil. euro un credit fie de investiţii, fie de capital de lucru.“

Fondul Naţional de Garan­ta­re a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM) va continua în 2021 programe de garantare a finan­ţă­rii precum IMM In­vest, IMM Leasing şi Noua Casă şi va veni şi cu o serie de produse noi pen­tru com­panii, printre care pro­gra­mul Noul Optim IMM care se adre­sea­ză firmelor care nu sunt ban­cabile, după cum spune Du­mi­tru Nancu, directorul general al Fondului.

„În 2021, pe IMM Invest vom avea un plafon de garantare de 14 mld. lei, pe Agro IMM Invest, ulti­mul program aprobat de Comisia Euro­pea­nă pentru România, vom avea 1 mld. lei, pe IMM Leasing sunt 4 mld. lei, iar pe IMM Factor s-au alocat 1 mld. lei. (...)

Pentru întreprinderile care nu sunt bancabile, FNGCIMM a creat o serie de produse, iar unul dintre ele este programul Noul Optim IMM în care pot lua un credit inclusiv companiile din clasa de risc şapte, cu o garanţie de 80%“, a spus Dumitru Nancu în cadrul emisiunii de business ZF Live.

De asemenea, FNGCIMM a relansat garanţia expresă, iar de la începutul anului a acordat deja patru garanţii.

„În acest tip de garanţie, Fondul garantează cu până la 2,5 mil. euro un credit fie de investiţii, fie de capital de lucru. De asemenea, mai avem în lucru un program care se va numi RoGarant prin care vrem să garantăm IMM-urile, dar şi orice autoritate publică locală care accesează fonduri europene. Prin RoGarant garantăm până la 80% din creditul pe care îl vor lua pentru a putea accesa instrumente structurale“, a completat Nancu.

În anul 2020, valoarea totală a garanţiilor acordate de FNGCIMM s-a ridicat la 20,78 mld lei., atingând un maxim istoric.  

„Ca profit, am închis anul cu 108 mil. lei, în condiţiile în care comisionul de administrare pe care l-am avut pe IMM Invest era modic, de 0,15%“,  spune directorul general al Fondului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

ZF Live
Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO