ZF Live

ZF Live. Dragoş Preda, Ministerul Transporturilor: Va trebui să mărim ritmul de accesare a fondurilor europene de 2-3 ori pentru a putea absorbi cei 80 de mld. de euro de la UE. Pentru ca IT-ul să rămână unul dintre motoarele economiei româneşti, trebuie facilitat accesul la finanţare pentru start-up-uri şi antreprenori

Autor: Răzvan Botea

03.12.2020, 00:06 309

Dragoş Preda, secretar de stat în Ministerul Transporturilor, Infrastructu­rii şi Comunicaţiilor, a spus în cadrul emisiunii ZF Live că este nevoie de creşterea ritmului de absorbţie a fondurilor europene de 2-3 ori pentru ca România să acceseze cei aproape 80 de mld. de euro de la Uniunea Europeană în următorii ani.

„Va trebui să mărim ritmul de accesare a fondurilor cu undeva la 2-3 ori pentru a putea să absorbim  tot acest pachet de care s-a vorbit în ultima vreme“ (cel de 80 de mld. de euro – n. red.).

Comisia Europeană a pus României la dispoziţie aproape 80 de mld. de euro, din viitorul exerciţiu financiar multi-anual 2021-2027 şi din pachetul de redresare economică. Din aceşti bani, o bună parte, aproape 20 mld. de euro, sunt fonduri pentru agricultură, care reprezintă plăţi directe către fermieri. De asemenea, se mai scad din aceşti 80 de mld. de euro şi contribuţia României la fondul UE.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

ZF Live
Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO