ZF Live

ZF Live. Dragoş Petre, partener & CFO al Morphosis Capital: Când vine vorba despre finanţarea private equity, ne uităm la companii care au dovedit că modelul lor de business aduce profit

Autor: Alexandra Matei

11.03.2021, 16:15 246

♦ Morphosis Capital a analizat 2.500 de companii în mod sumar, alte 200 în detaliu şi a discutat direct cu circa 30-50 de companii ♦ Portofoliul Morphosis Capital include trei investiţii – DocProcess, Medima Health şi reţeaua Clinicile Dentare Dr. Leahu – în care s-au plasat circa 15 mil. euro.

Companiile antreprenoriale româneşti care respectă criteriile pentru a beneficia de finanţare equity din partea Morphosis Capital, potrivit lui Dragoş Petre, partener & CFO al fondului de investiţii, sunt companiile care au dovedit că modelul de business aduce profit, care au relaţii bune cu clienţii şi furnizorii şi care sunt cât mai nişate.

Avantajul acestor companii, susţine el, este faptul că fondul de investiţii nu le aduce doar finanţare, ca în cazul unei bănci, ci le oferă şi valoare adăugată şi se implică în creşterea lor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

ZF Live
Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO