ZF Live

ZF Live. Dragoş Neacşu, şeful Erste Asset Management: Anul viitor vom aduce două noi fonduri şi vom încerca să investim mai mult în acţiuni

Autor: Corina Zamfir

23.12.2016, 00:07 942

Dobânzile ultramici îi determină pe administratorii de fonduri mutuale să caute plasamente cu randamente mai ridicate.

Erste Asset Management vrea să intre în piaţă anul viitor cu două noi fonduri. Unul dintre ele va fi cu totul nou pe piaţă, iar celălalt ar urma să se ocupe de tranzacţii nu doar în România, ci şi în regiune - 12-15 state, a spus Dragoş Neacşu, şeful Erste Asset Management, cel mai mare administrator de fonduri mutuale din România, în cadrul emisiunii de business ZF Live.

Erste Asset Management încheie anul într-o notă optimistă, având în vedere că în ultimele luni au avut intrări mult mai diver­sificate, faţă de începutul de an când au fost mai multe ieşiri. „Per total an soldul va fi negativ, cred că vom avea undeva în zona a 50 - 60 mil. euro de ieşiri la finalul anului. Faţă de anul trecut este mai puţin, deci este o revenire“.

Şeful Erste Asset Management spune că vrea o mai mare diversificare a posibilităţilor de plasament, având în vedere că bani sunt. „Ne lipseşte ceea ce ne-a lipsit din totdeauna: diversificarea. Deci ne trebuie mai întâi de toate mai mulţi emitenţi. Emitenţii, din punctul de vedere al pieţei româneşti, sunt puţini ca număr. Sunt încă puţine sectoare care sunt reprezentate, mai ales dacă ne uităm la cele care produc cu adevărat creştere economică“.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

ZF Live
Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO