ZF Live

ZF Live. Dan Trifu, preşedintele Fundaţiei Eco-Civica: S-a creat un dezastru ecologic la nivelul Bucureştiului. În 30 de ani, am pierdut circa 1.700 de hectare de spaţiu verde, iar nivelul de poluare a crescut din cauza traficului

ZF Live

Lupta pentru mediu

♦ În Capitală sunt peste treizeci de decese pe zi din cauza poluării atmosferice ♦ Unele lucrări de infrastructură din oraş şi de la periferie nu au eficientizat traficul, ci l-au îngreunat.

Modul în care au acţionat administraţiile publice, consideră Dan Trifu, preşedintele Fundaţiei Eco-Civica, a dus la crearea unui dezastru ecologic în Capitală, întrucât numărul spaţiilor verzi a scăzut, valorile de poluare ale traficului au crescut, iar foarte multe construcţii s-au dezvoltat în zone cu o densitate deja mult prea mare.

Astfel, după supusele lui, în ultimii treizeci de ani s-au pierdut circa 1.700 de hectare de spaţiu verde, iar conform studiilor există, în medie, treizeci de decese pe zi în Bucureşti din cauza poluării atmosferice.

„Intrăm în noul an cu un nivel de poluare extrem de mare. Primăria Capitalei încă se pune la punct cu problemele şi nu este zi să nu avem depăşiri în poluarea atmosferică. Depăşim frecvent PM 10 şi până la urmă statul român a fost nevoit să recunoască un număr mare de decese din cauza poluării. Avem nişte probleme extrem de grave datorate în mare parte traficului infernal. Odată cu dezvoltarea unui trafic la valori nemaiîntâlnite, am reuşit ca în treizeci de ani să pierdem jumătate din suprafaţa de spaţiu verde a Capitalei. Spaţiul verde ar fi trebuit să compenseze mai mult de jumătate din aceste valori, iar lipsa lui se vede în numărul mare de îmbolnăviri şi depăşiri ale valorilor. Ajungem într-o situaţie de dezastru ecologic în Bucureşti“, a spus Dan Trifu, preşedintele Fundaţiei Eco-Civica, în cadrul emisiunii online de business ZF Live.

Citește continuarea pe zfcorporate.ro

ZF Live
AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.