ZF Live

ZF Live. Cristian Erbaşu, preşedintele Patronatelor Societăţilor de Construcţii: Statul român ar trebui să susţină mai mult firmele româneşti care au angajaţi; la licitaţii participă firme din Bulgaria sau Ungaria

Autor: Roxana Rosu

13.09.2017, 00:06 909

♦ Lipsa forţei de muncă este de fapt una dintre cauzele întârzierii multor proiecte de infrastructură în ultimii ani, în condiţiile în care companiile care au câştigat licitaţiile nu au de cele mai multe ori angajaţii de care au nevoie, ci subcontractează proiectele.

Companiile româneşti de construcţii nu beneficiază de susţinere nici din partea statului, pentru a se dezvolta şi a se extinde pe alte pieţe, şi nici din partea băncilor, aşa cum se întâmplă cu firmele din alte ţări, rezultatul fiind că la licitaţii am ajuns să vedem firme din Bulgaria şi Ungaria, pe lângă marile grupuri internaţionale, a spus la ZF Live Cristian Erbaşu, preşedintele Federaţiei Patronatelor Societăţilor de Construcţii şi proprietarul companiei Construcţii Erbaşu.

„Firmele se pot duce cu proiecte afară doar dacă afacerea lor centrală, din ţară, merge bine. O firmă românească care nu mai are lucrări în România şi pleacă afară nu va avea succes acolo. În plus, orice firmă străină este susţinută de ambasadă, politic, indiferent de partidul de la putere. Ale noastre nu“, explică Erbaşu lipsa companiilor româneşti pe plan regional.

Un alt motiv pentru care nu vedem companii locale implicate în proiecte de pe alte pieţe este lipsa de susţinere din partea băncilor, care nu acordă finanţări pentru contracte derulate în străinătate. „Nu poţi fi perfomant pe alte pieţei dacă nu poţi fi competitiv financiar“.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

ZF Live
Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO