ZF Live

ZF Live. Cristian Andrei, fondator şi CEO al IXFI: Lipsa reglementărilor privind criptomonedele în România înseamnă bani cheltuiţi în alte ţări

Autor: Mircea Nica

06.01.2022, 16:30 1050

♦ Cristian Andrei, CEO IXFI: În acest moment unele bănci acceptă, altele nu acceptă, nu este nimic concret. Atâta timp cât ai putea plăti un impozit pe profit ca într-un business clasic aşa s-ar putea reglementa şi partea de crypto.

Problema lipsei de reglementare a cripto­mo­nedelor în România înseamnă bani chel­tuiţi, chiar de investitori români, în alte ţări cu reglementări, a spus Cristian Andrei, fondator şi CEO al platformei de tranzac­ţio­nare a cripto­monedelor IXFI, în cadrul emi­siunii de business ZF Live.

„În acest moment unele bănci ac­ceptă, altele nu acceptă, nu este nimic con­cret. Din punctul meu de vedere ar tre­bui rezolvată problema pentru că sunt foarte multe proiecte româneşti cu suc­ces şi ar fi păcat ca banii investito­ri­lor români să fie cheltuiţi în alte ţări cu re­glementări. Atâta timp cât ai putea plăti un impozit pe profit ca într-un busi­ness clasic aşa s-ar putea regle­menta şi partea de crypto“, susţine Cristian Andrei.

Noua platformă IXFI a intrat pe piaţă de la 1 decembrie 2021, cu trei acţionari, Cristian Andrei, Alexandru Bădoi şi Shailesh Rajbut. Investiţia în această platformă a fost de 5 milioane de dolari în ultimii doi ani, explică Cristian Andrei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

ZF Live
Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO