ZF Live

ZF Live. Corina Diaconu, ABC Human Capital: „Salariul net al unui director general din domeniul farma poate ajunge lejer la 15.000 de euro lunar“

Autor: Greta Bogdan

30.09.2016, 00:06 3016
Cele mai mari salarii pentru poziţiile de top se găsesc în domeniile farma, servicii finan­ciare, industria de bunuri pentru larg consum, IT sau inginerie, unde salariul unui CEO poate ajunge chiar şi la 15.000 de euro net pe lună, a spus Corina Diaconu, managing director al ABC Human Capital, agenţie de recrutare şi executive search, invitată la ZF Live.
 
„În funcţie de domeniul de activitate, de complexitatea poziţiei deţinute în companie şi de cât de mare este businessul, salariul unui CEO poate porni de la 4.000 de euro net în cazul unui business mai mic şi poate ajunge lejer la 15.000 – 20.000 euro net.“
 
ABC Human Capital este o firmă specia­lizată în proiecte de recrutare pentru middle şi top management, 50% din recrutările de anul acesta fiind făcute pentru poziţii clasice, de middle management, precum cele de contabili, responsabili financiari, controlori financiari sau reprezentanţi de vânzări.
 
„Proiectele de headhunting se fac numai în cadrul companiilor mari şi nu se remarcă prin cantitate, ci prin calitatea şi complexitatea lor. La începutul anului acesta am plasat circa 10 manageri de top, respectiv directori financiari şi directori generali, atât în multinaţionale, cât şi în companiile româneşti cu cifre de afaceri foarte mari.“
 
Unul dintre cele mai recente şi importante proiecte ale ABC Human Capital a fost recrutarea unui director general pentru o poziţie regională, în cadrul unei companii din domeniul cosmeticelor, al cărui salariu este de 15.000 de euro net, plus bonusurile salariale.
 
„În companiile multinaţionale poziţiile de CEO sunt foarte bine plătite, iar ca domenii de activitate în farma salariile sunt foarte mari, pentru că este un domeniu care funcţionează foarte bine“, a mai spus Corina Diaconu.
 
Aceasta spune că, în general, companiile româneşti nu au susţinere din afară precum multinaţionalele, care au o firmă-mamă în spate, cu ajutorul căreia îşi permit să susţină businessul chiar şi atunci când acesta nu mai funcţionează. „În companiile româneşti se pune mai mult accentul pe performanţa candidatului, iar salariul fix este tot timpul spectaculos, însă la finalul anului, atunci când se trage linie, oamenii pot câştiga din bonusuri, în funcţie de ce au adus efectiv pentru respectiva companie.“
 
Cel mai mic salariu al unui general manager într-o companie românească recrutat de ABC Human Capital a fost de 3.500 de euro net. Pentru o companie multinaţională, limita salarială de la care se porneşte este de 7.000 – 8.000 de euro net.
 
„Bonusurile sunt şi ele diferite, sunt companii unde bonusul este de 10 - 30% din salariul anual şi companii unde există un cuantum din cifra de afaceri realizată sau din profitul companie”.
 
La nivel local, salariul mediu al unui CEO într-o companie variază între 10.000 euro şi 12.000 euro, potrivit Corinei Diaconu. Pe de altă parte, un director financiar ajunge la un salariu mediu net de 4.000 euro lunar.
 
„în cazul poziţiilor de top management, a serviciilor financiare de audit sau consultanţă salariile sunt foarte mari. Am avut câteva proiecte interesante anul acesta şi pentru FMCG – industria bunurilor de larg consum - unde lucrurile merg foarte bine”.
 
Un alt domeniu atractiv din punctul de vedere al remuneraţiei pentru care ABC Human Capital recrutează este industria extractivă, un exemplu fiind compania Petrom, unde salariile pentru poziţiile de top ajung la un nivel foarte mare.
 
„Setea” de angajaţi rămâne în industria IT-ului, unde un angajat cu minimum doi ani de experienţă porneşte de la un salariu de 2.000 euro net. „Un CEO câştigă într-o companie de IT cam cât un team leader, deci accentul se pune pe partea operaţională;  4.000 euro este un salariu care i se acordă lejer”.
 
Printre cei mai vânaţi manageri sunt cei din mediul privat pe care statul încearcă să îi recruteze, atrăgându-i prin salarii mari.
 
„Este dificil să îi scoţi pe executivi din mediul privat şi să îi aduci la stat, unde principalul factor defavorabil este de natură financiară. Ei se gândesc că nu vor avea libertatea de a face ceea ce îşi doresc, pentru că la stat interesele sunt de altă natură, iar ei sunt împiedicaţi să îşi facă treaba”.
 
În ceea ce priveşte salariile bancherilor, acestea au stagnat din cauza restructurărilor şi restrângerilor de echipe, însă cu toate astea, spune Corina Diaconu, managerii de top şi-au păstrat salariile mari. în cazul lor, bonusurile salariale sunt extrem de mari şi ajung chiar şi la câteva zeci de mii de euro. „Un şef de bancă câştigă lejer un bonus de 50.000 euro la finalul unui an”.
 
Printre cel mai greu de recrutat angajaţi rămân cei din poziţiile de execuţie şi specialiştii.
 
În domeniul vânzărilor angajatorii caută oameni performanţi, care vin din acelaşi domeniu de activitate, pe care îi evaluează după trei, respectiv şase luni. Salariile lor pornesc de la 600 de euro şi ajung la 1.200 euro net.
 
„Există şi domenii în care se câştigă mai greu bonusuri, însă ele sunt foarte consistente. De exemplu, în cazul unor servicii de software, procesul de vânzare poate să dureze şi şase luni, iar în acest timp persoana respectivă nu îşi ia bonusul, însă după ce a încheiat contractul poate ajunge la un bonus de 2.000 euro”.
 
În prezent, angajatorii au ajuns la un maximum în ceea ce priveşte salariile, după ce au mărit constant salariile în încercarea de a atrage personal, mai spune Corina Diaconu.
 
„Companiile simt că salariile mari sunt o strategie care nu mai funcţionează. Totul depinde de investiţiile care ar putea fi atrase în România, de dezvoltarea infrastructurii, pentru că şi asta generează foarte mari probleme, iar companiile străine care nu sunt ajutate cu infrastructură se mută în altă ţară. în momentul în care nu ai o economie sustenabilă şi proiecte, investitorii nu vin la tine, iar companiile de aici nu sunt ajutate de stat să se dezvolte”.
 
Candidaţii îşi doresc să aibă în CV-ul lor numele unor companii importante, precum a celor din domeniul telecom, pharma sau industria de consum, de exemplu CocaCola sau Pepsi.
 
„Sunt sute de mii de candidaţi în baza noastră de date, construită pe domenii de activitate şi pe tipuri de job-uri. Clientul stabileşte o fişă de post pe care noi trebuie să o urmărim. Dacă ar fi să facem un clasament, căutăm stabilitatea candidaţilor, ne uităm ca acea persoană să corespundă din punctul de vedere al experienţei cu ceea ce vrea clientul, să aibă studiile necesare şi să cunoască anumite limbi străine”.
 
În România, ABC Human Capital are un portofoliu cu companii care au începând de la 30 de angajaţi, la jucători cu afaceri de 100 mil. euro.
 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

ZF Live
AFACERI DE LA ZERO