ZF Live

ZF LIVE. Cătălin Micu, partener la casa de avocatură Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners: Anul 2021 este un an al restructurărilor. Vor fi concedieri colective în sectoare precum HoReCa, aviaţie, outsourcing, domeniul industrial şi cel public

ZF Live

♦ În acest moment pe piaţă se oferă între unu şi trei salarii compensatorii după concedieri ♦ În companiile din România lucrau 4,2 milioane de salariaţi în 2019, singurul indicator de business care nu a mai revenit la nivelul de dinaintea crizei din 2008 (4,6 milioane de angajaţi erau atunci).

Cătălin Micu spune că anul 2021 este un an al restructurărilor în ceea ce priveşte companiile private, iar con­form Agenţiilor Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă şi autorităţilor de muncă, spune el, se observă o tendinţă de creştere a gradului de neocupare în piaţa muncii din România.

„Dacă în 2020 s-au făcut analize şi calcule, a existat un şomaj tehnic care a condus la o amânare a unor decizii ce ţin de afectarea numărului de anga­jaţi ai corporaţiilor, în anul 2021 aceste calcule au început să se materializeze în restructurări şi, din nefe­ricire, vorbim şi de concedieri colective în com­pa­niile private din sectoare precum HoReCa, aviaţie, outsourcing, domeniul industrial şi cel pu­blic. Ceea ce se observă şi din statisticile puse la dis­poziţie de  Agenţiile Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă şi autorităţile de muncă, se observă o tendinţă de creştere a gradului de neo­cu­pare în piaţa muncii din România“, afirmă Cătălin Micu, partener la casa de avocatură Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners, în emisiunea de business

Citește continuarea pe zfcorporate.ro

ZF Live
AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.