ZF Live

ZF Live. Cătălin Creţu, VISA: Plata online a taxelor şi impozitelor ajută la erodarea economiei subterane. Cred că aici e o zonă care poate înregistra salturi formidabile

Cătălin Creţu, di­rec­tor general VISA pentru Româ­nia, Croaţia, Malta şi Slovenia

Cătălin Creţu, di­rec­tor general VISA pentru Româ­nia, Croaţia, Malta şi Slovenia

Autor: Alexandra Cepăreanu

01.08.2020, 21:39 561

♦ Segmentul de plăţi online va înregistra creşteri de două cifre, având în vedere că anumite zone - precum sectorul public, sectorul de transport şi zona de utilităţi - sunt neexploatate şi pot contribui la creşterea acestui segment ♦ Cea mai mare plată online făcută anul acesta a fost o plată de impozit pe Ghişeul.ro în valoare de câteva zeci de mii de lei, susţine şeful VISA pentru România, Croaţia, Malta şi Slovenia.

Digitalizarea plăţilor taxelor şi impozite­lor ar trebui să se afle în raza de interes a guver­nu­lui, deoarece plăţile online pot ajuta la erodarea eco­nomiei subterane, a spus în cadrul emisiunii de busi­ness ZF Live Cătălin Creţu, di­rec­tor general VISA pentru Româ­nia, Croaţia, Malta şi Slovenia.

„Cred că plata online a impo­zite­lor şi taxelor repre­zin­tă o zonă care poate înre­gis­tra salturi formi­da­bile cu be­neficii atât pentru con­su­ma­tori, cât şi pentru stat. Această zonă are mare potenţial şi sperăm că se află şi în raza de interes a gu­ver­nului, pentru că este mult de muncă pe acest seg­ment, pentru a eroda şi zona economiei subte­rane care este destul de mare, ultimele studii indi­cau până în 30% din PIB-ul ţării“, a spus Cătălin Creţu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

ZF Live
Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO