ZF Live

ZF Live. Bogdan Pleşuvescu, CEO al Victoriabank: Am preluat Victoriabank în Republica Moldova, o bancă cu 35% credite neperformante, iar în trei ani am scăzut rata NPL la 15%, am schimbat structura de portofoliu şi am ajuns la un profit de 13 mil. euro

Bogdan Pleşuvescu, CEO al Victoriabank

Avantajul mandatului meu a fost faptul că nu mi s-au cerut indicatori de performanţă în profitabilitate.

Bogdan Pleşuvescu, CEO al Victoriabank Avantajul mandatului meu a fost faptul că nu mi s-au cerut indicatori de performanţă în profitabilitate.

Autor: Alexandra Matei

10.03.2021, 12:00 529

♦ Indicatorii pe care s-a bazat mandatul actualului CEO al Victoriabank au fost legaţi de schimbări culturale, o mai bună guvernanţă corporativă şi implementarea unor produse similare cu produsele Băncii Transilvania.

Victoriabank, o bancă din Republica Moldova deţinută de Banca Transilvania şi Banca Euro­peană pentru Reconstrucţie şi Dez­voltare (BERD) în proporţie de 72,19% şi condusă de  un român, Bogdan Pleşu­vescu, a reuşit să reducă în trei ani rata creditelor neper­for­­mante (NPL- non-per­for­ming loans) de la 35% până la 15%.

Victoriabank, care a avut active de 750 mil. euro şi un profit de 13 mil. euro în 2020, deţine în portofoliu peste 40% credite pe retail, în urma unei restructurări majore, la care se adaugă şi credite ipotecare negarantate, Prima Casă, dar şi credite IMM şi corporate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

ZF Live
Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO