ZF Live

ZF Live. Bogdan Gubandru, head of investment la Crosspoint Real Estate: Dacă 2020 a fost un an al necunoscutelor, 2021 pare să fie un an al aşezării lucrurilor, iar 2022 – un an în care lucrurile în economie să decoleze. Pe piaţa locală a investiţiilor imobiliare, se încearcă de câţiva ani depăşirea bornei de 1 miliard de euro

Autor: Robert Manea, Mara Rolea

02.12.2021, 17:15 298

♦ Pe piaţa locală a investiţiilor imobiliare, se încearcă de câţiva ani depăşirea bornei de 1 miliard de euro şi nici anul acesta nu sunt şanse ca acest prag să fie depăşit, însă balanţa mai poate fi înclinată şi în funcţie de tranzacţiile încheiate până la finalul anului 2021, mai ales că piaţa românească are potenţial din acest punct de vedere, crede Bogdan Gubandru.

Proiectele logistice au devenit vedeta pieţei imobiliare în 2021, devansând astfel clădirile de birouri, care se aflau în top în anii trecuţi. Ascen­siu­nea acestui segment este justificată de efer­ves­cen­ţa din mediul online, unde comenzile favo­ri­zează dezvoltarea cât mai multor spaţii logistice.

„Nu înseamnă însă că, dacă proiectele de logistică au căpătat o anvergură mai mare, tranzac­ţiile pe birouri nu se vor mai întâmpla sau se întâmplă într-o măsură mult mai mică. Ele în continuare rămân dorite de către investitori şi spre bu­cu­ria noastră vedem jucători noi care intră în piaţă. De exemplu, anul acesta i-am avut pe Uniqa Real Estate Manage­ment, care au intrat pe piaţa din România prin achi­ziţia unei clădiri de birouri, The Light, o tran­zacţie în care am fost şi eu implicat“, a spus Bogdan Gubandru, head of investment la com­pania de consultanţă imobiliară Crosspoint Real Estate, în cadrul emisiunii de business ZF Live.

Pe piaţa locală a investiţiilor imobiliare, se încearcă de câţiva ani depăşirea bornei de 1 mi­liard de euro şi nici anul acesta nu sunt şanse ca acest prag să fie depăşit, însă balanţa mai poate fi înclinată şi în funcţie de tranzacţiile încheiate până la finalul anului 2021, mai ales că piaţa românească are potenţial din acest punct de vedere, crede Bogdan Gubandru.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

ZF Live
Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO