ZF Live

ZF Live. Aurel Bernat, BT Asset Management: Creşte interesul pentru fondurile de acţiuni. Pentru cei care economisesc în bănci sau Fidelis, următorul pas sunt fondurile de investiţii şi ulterior plasamentele pe cont propriu. Fondurile de venit fix sunt cele mai căutate

ZF Live

„Fondurile de venit fix sunt cele mai căutate. Acele fonduri care aduc randamente comparabile cu depozitele bancare şi care au plasamentele sigure.“

Aurel Bernat, director gene­ral al BT Asset Mana­gement, administrator al unora dintre cele mai perfor­mante fonduri mu­tuale din ultimele 12 luni, spune că în ultima perioadă interesul românilor faţă de fondurile de investiţii, în special de acţiuni, a crescut, ceea ce se vede şi în datele statistice, însă sunt şi investitori care au preferat să meargă pe diverse platforme şi pe cont propriu. Este un pas bun, consideră cel care administrează 4,6 miliarde de lei, dar acesta presupune şi sărirea unor etape investi­ţionale atunci când vine vorba de cu­noaşterea procesului de investiţie.

„Dacă economisim prin depozite bancare şi «ne facem mâna» cu titlurile de stat – pentru că ultimele emisiuni de titluri de stat Fidelis către populaţie au fost un succes – următorul pas firesc ar fi să ne îndreptăm atenţia către fondurile de inves­tiţii şi apoi către plasamente individuale“, a spus Aurel Bernat la emisiunea zilnică ZF Live, ediţia 5 mai 2021.

Citește continuarea pe zfcorporate.ro

ZF Live
AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.