ZF Live

ZF Live. Armand Domuţă, CEO, Restart Energy: Factorii care au dus la creşterea preţurilor la energie şi gaz sunt restartarea consumului postpandemic, o primăvară foarte rece, care a golit depozitele de gaze, dar şi faptul că avem cele mai scăzute niveluri de energie regenerabilă din Europa. Într-un singur an, preţul gazelor pe pieţele de referinţă a crescut cu 400%

Armand Domuţă, CEO, Restart Energy: Am asigurat în continuare furnizarea de energie şi gaze naturale la preţurile contractate către consumatorii finali, care au fost de 3-4 ori mai mici faţă de preţurile la care am achiziţionat noi de pe piaţă.

Armand Domuţă, CEO, Restart Energy: Am asigurat în continuare furnizarea de energie şi gaze naturale la preţurile contractate către consumatorii finali, care au fost de 3-4 ori mai mici faţă de preţurile la care am achiziţionat noi de pe piaţă.

Autor: Alexandra Matei

09.09.2021, 18:15 645

♦ Majorarea de preţ este o consecinţă a nivelului internaţional al preţului gazelor şi al energiei, dar şi a rezilierii sau reducerii cantităţii de energie şi gaze contractate cu anumiţi producători din România.

Armand Domuţă, CEO al companiei Restart Energy, consideră că piaţa de energie se confruntă cu o situaţie nemaiîntâlnită în ceea ce priveşte creşterea preţurilor, întrucât există un cumul de factori care au dus la aceste niveluri de preţuri din prezent. Printre aceşti factori se numără restartarea consumului post-pandemic, o primăvară foarte rece, care a golit depozitele de gaze, dar şi faptul că avem cele mai scăzute niveluri de energie regenerabilă din Europa.

Totodată, spune el, deşi o parte dintre aceştia au mai acţionat în piaţă şi în alţi ani, niciodată nu a existat un context alcătuit din atât de mulţi factori de influenţă.

„Din păcate, asistăm la furtuna perfectă în energie. Este o situaţie nemaiîntâlnită pe piaţa de energie. Avem, pe de-o parte, restartarea consumului postpandemic, o primăvară foarte rece care a golit depozitele de gaze şi avem cele mai scăzute niveluri de energie rege­ne­rabilă în Europa, istoric vorbind. Vorbim despre un cumul de efecte, care au acţionat toate simultan pentru a duce la această situaţie nemaiîntâlnită. Se ştia de libe­ralizarea pieţei, se ştia de restartarea economiei, se ştia de faptul că o restartare puternică a acestui motor economic, care a fost oprit anul trecut în pandemie, va genera o creştere a cererii de energie.“

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

ZF Live
Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO