ZF Live

ZF Live. Andrew Kakabadse, profesor la Henley Business School şi membru în boardul Envisia: Ca să schimbe ceva în firmele de stat, guvernul are două opţiuni – fie îmbunătăţeşte calitatea membrilor boardului, fie privatizează compania

ZF Live

♦ „Acum 36-40 de luni, aş fi acordat 5,5 puncte din 10 pentru calitate membrilor consiliilor de administraţie ale companiilor, însă astăzi aş da 7,5 din 10. Există o îmbunătăţire, ea vine din dorinţa de schimbare, din adoptarea celor mai bune practici din străinătate.“

În ultimii trei ani, leadershipul şi practicile de guvernanţa corporativă din România s-au îmbunătăţit considerabil, crede Andrew Kakabadse, profesor la Henley Business School şi membru în consiliul de admi­nistraţie al organizaţiei Envisia.

„Când am venit aici, am făcut o cercetare cu privire la leadershipul şi guvernanţa corporativă din România, iar în ultimele 36-40  de luni am observat o îmbunătăţire considerabilă faţă de ce am aflat atunci. De asemenea, văd o schimbare entuziastă a dorinţei de evoluţie, a dorinţei de dezvoltare, a dorinţei de educaţie şi a dorinţei de a demonstra anumite lucruri. În ţări precum Marea Britanie şi Germania nu văd acelaşi nivel de entuziasm în schimbare pe care îl văd în România“, a declarat Andrew Kakabadse în cadrul emisiunii de business ZF Live.

În România, Andrew Kakabadse lucrează în parteneriat cu organizaţia Envisia în proiecte de training pentru liderii com­paniilor astfel încât calitatea directorilor de companii, preşe­dinţilor, a top managementului să crească.

Citește continuarea pe zfcorporate.ro

ZF Live
AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.