ZF Live

ZF Live. Andrei Pop, manager de proiect în cadrul programului Antreprenor Acasă: Pentru cei care se întorc în România, o afacere de tip start-up este mai mult decât o iniţiativă antreprenorială. Ei nu încep afaceri, ei îşi schimbă viaţa cu totul

Autor: Alexandra Matei

04.12.2020, 16:15 124

♦ Prin programul Antreprenor Acasă s-au reîntors în ţară 56 de români împreună cu familiile lor. Fiecare dintre ei a primit o finanţare nerambursabilă de 33.000 de euro şi şi-a asumat crearea a cel puţin 2 locuri de muncă.

Proiectul „Antreprenor Acasă“, adresat românilor din străinătate, a adunat 56 de proiecte de la zero pornite de români care s-au întors în ţară şi care au creat peste 100 de locuri de muncă.

„Proiectul nostru face parte dintr-un program al guvernului României, finanţat prin Fondul Social European, care se numea iniţial Diaspora Start-up. Practic, era primul program real dedicat românilor din diaspora, prin care administratorii de grant privat trebuiau să identifice, să informeze, să educe antreprenorial românii din străinătate cu iniţiative antreprenoriale, iar mai apoi, să finanţeze şi să moni­torizeze un nu­măr de români aflaţi în diaspora“, a de­cla­rat Andrei Pop, ma­nager de pro­iect în ca­drul progra­mului „An­tre­pre­nor Aca­să“, în ca­drul emi­siu­nii on­line de busi­ness ZF Live.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

ZF Live
Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO