ZF Live

ZF Live. Anca Merdescu, director asociat investment services, Colliers: În ciuda crizei, segmentul de office este cel care atrage cel mai mult partea investiţională. Birourile nu vor dispărea. Trebuie să ne întrebăm nu dacă vom reveni la birou, ci cum şi când vom reveni la birou

Autor: Alexandra Matei

30.05.2021, 11:12 332

♦ Birourile nu vor dispărea. Trebuie să ne întrebăm nu dacă vom reveni la birou, ci cum şi când vom reveni la birou.

Perspectiva pentru 2021 în ceea ce priveşte piaţa tranzacţiilor din România este una optimistă, susţine Anca Merdescu, director asociat investment services la Colliers, mai ales că în prima jumătate a acestui an volumul de tranzacţii a ajuns la circa 400 mil. euro, fiind aproape la jumătatea celui înregistrat anul trecut. Din acest volum de tranzacţii, circa 30% sunt deja semnate şi urmează să se închidă, precizează ea.

Până la finalul anului, spune aceasta, aşteptările sunt ca în piaţă să se vadă tran­zacţii de încă 300-400 mil. euro, iar segmen­tele preponderente ar putea fi seg­men­tele office sau retail, dar şi segmentul de hoteluri.

„Suntem optimişti cu privire la ceea ce ur­­mează pentru că deja la jumătatea anului acesta vedem că ritmul volumului investiţio­nal a revenit aproape la jumătatea celui de anul trecut. Aş zice că nu e puţin lucru pen­tru că anul trecut am avut un volum de investiţii chiar neaşteptat în România, de aproape 900 mil. euro, în condiţiile în care anul record în acest sens a fost 2017, când s-a înregistrat aproape 1 mld. euro. La mijlocul anului avem un volum de tranzacţii de aproximativ 400 mil. euro, dintre care circa 30% sunt deja semnate şi urmează să se închidă. Până la final de 2021 estimăm că vor fi tranzacţii de încă 300-400 mil. euro”, a spus Anca Merdescu, director asociat investment services la Colliers, la emisiunea online de business ZF Live.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

ZF Live
Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO