ZF Live

ZF Live. Ana-Maria Mihăescu, Asociaţia Castel Salbek: Cum vrea un bancher să facă un centru de well-being pe proprietatea unui castel de lângă Arad, unde să organizeze şi un festival de operă? Investiţia totală va ajunge la 12 mil. euro

Autor: Mirabela Tiron

17.08.2023, 17:00 675

Ana-Maria Mihăescu, ex-bancher şi preşedinta Asociaţiei Castel Salbek, a cumpărat cu jumătate de milion de euro castelul Salbek din satul Petriş, judeţul Arad, şi are în plan să îl restaureze şi să îl trans­forme într-un centru de well-being iar anul viitor să găzduiască chiar un festival de operă.

„Am cumpărat cu jumătate de milion de euro un monument istoric de clasă A, castelul Salbek din Arad, care aparţinea unei fundaţii din Marea Britanie. Fundaţia respectivă cum­pă­r­ase castelul de la familia Alexandrescu, care au fost ultimii proprietari.  Doreau să facă un hotel de cinci stele pentru vânători“, a spus la ZF Live Ana-Maria Mihăescu, ex-ban­cher şi preşedinta Asociaţiei Castel Salbek.

Ea a lucrat peste 30 de ani ca bancher iar ultima poziţie a fost ca manager regional al IFC, divizia de investiţii a Băncii Mondiale. A preluat castelul, alături de clădirile anexe şi 17 hectare de pădure. „Ideea de a cumpăra un conac a venit în urma unei analize mai atente a economiei şi cum ştiţi în România la ora actuală peste 40% din populaţie trăieşte în mediul rural şi este o populaţie care trăieşte în condiţii mult mai grele decât cele din mediul urban. Ca atare cred că politicile economice vor trebui să se focalizeze foarte mult pentru ca această diferenţă să scadă de la an la an“.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

ZF Live
Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO