ZF Live

ZF Live. Ana Boata, director cercetare macroeconomică, Euler Hermes Paris: Trebuie stimulate investiţiile şi consumul, problema de lichiditate am rezolvat-o pe timpul crizei, dar mai rămâne solvabilitatea de rezolvat

Autor: Miruna Diaconu

09.06.2020, 19:00 357

Compania de asigurare a creditului comercial estimează o rată a şomajului în România de 10% în trimestrul patru al acestui an.

Ana Boata, directorul depar­ta­mentului de cercetare macroeconomică din cadrul companiei Euler Hermes Paris, spune că România are nevoie de o stimulare a investiţiilor şi a consumului astfel încât ţara noastră să poată trece cu bine peste criza economică, iar efectele să fie diminuate. România este o ţară care are o economie bazată pe consum. O scădere a consumului ar putea avea efecte semnificative asupra economiei, de aceea statul trebuie să stimuleze prin măsuri fiscale creşterea consumului.

„Trebuie stimulate investiÅ£iile ÅŸi consumul, e nevoie de o politică de cerere. Problema de lichiditate am rezolvat-o pe timpul crizei, dar problema de solvabilitate rămâne încă de rezolvat. Companiile, neavând măsurile necesare pentru a reduce costurile fixe în perioade de neizolare, pentru că statul nu le mai ajută, acela va fi momentul clar pentru a vedea dacă aceste companii vor reuÅŸi să depăşească criza“, spune Ana Boata,  directorul departa­mentului de cercetare macroeconomică, Euler Hermes Paris, în cadrul emisiunii de business ZF Live.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

ZF Live
Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO