SanaGout, o companie care oferă servicii de catering şi care şi-a început activitatea în urmă cu circa nouă ani, livrează în prezent mic dejun şi prânz pentru angajaţii din 40 de companii.
„La o firmă cu 40 de angajaţi, un contract (de servicii de catering - n. red.) este de 4.500 de euro pe lună. Un bon de masă este aproximativ 15 lei“, a spus Ana Alexandrescu, director general al firmei de catering SanaGout, în cadrul emisiunii de business ZF Live. Ea a precizat că aceste costuri sunt acoperite de compania ai cărei angajaţi beneficiază de serviciu.
Brandul SanaGout este operat prin intermediul firmei Bioroco, potrivit datelor deţinute de ZF, Bioroco având anul trecut o cifră de afaceri de peste un milion de lei (peste 220.000 de euro), conform datelor de pe site-ul Ministerului de Finanţe.
Compania are mai mulţi acţionari români, printre care şi Gina Calagiu, Florin Dănilă sau Mihai Vilcu, conform datelor de la Registrul Comerţului.
SanaGout a început ca furnizor pentru prânzul corporatiştilor, după cum povesteşte managerul. Compania a avut chiar şi un magazin de prezentare şi de desfacere în zona Dorobanţi din Capitală pentru corporatiştii mai nehotărâţi, care aveau nevoie să vadă mâncarea înainte de a o comanda.