ZF Live

ZF Live. Alina Andrei, Cabot Transfer Pricing: Nu am văzut niciodată atât de multe inspecţii fiscale pe zona de preţuri de transfer ca în 2021. România are o cotă de impozitare foarte bună, foarte competitivă, faţă de restul Uniunii Europene şi faţă de regiune. Noi le recomandăm clienţilor noştri să lase banii în România

Autor: Răzvan Botea

18.10.2021, 17:00 636

Alina Andrei, managing partner al Cabot Transfer Pricing, a spus, în cadrul emisiunii de business ZF Live, că anul acesta s-a mărit substanţial frecvenţa controalelor inspectorilor Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF) pe dosare de preţuri de transfer. Inspectorii ANAF caută la companii posibila diminuare a bazei impozabile pentru impozitul pe profit  la companiile care au tranzacţii internaţionale în cadrul aceluiaşi grup.

„Sunt foarte multe inspecţii fiscale pe zona de transfer pricing, aproape că mai multe ca niciodată, cel puţin asta este impresia noastră de anul acesta. Nu am văzut niciodată atât de multe inspecţii fiscale pe zona de preţuri de transfer ca anul acesta“, a spus Alina Andrei.

Ea a mai spus că România, cu o cotă de impozit pe profit de 16%, are una dintre cele mai mici cote de impozitare din regiune şi din Uniunea Europeană.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

ZF Live
Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO