ZF Live

ZF Live. Alin Popescu, partner, DHR International: Salariile executivilor companiilor nu au scăzut, dar bonusurile fie au fost micşorate, fie îngheţate. Dacă ne gândim că acele bonusuri reprezintă între 30% şi 50% din venitul anual, asta înseamnă o scădere majoră a respectivului venit

Autor: Ramona Cornea

28.10.2020, 17:30 274

Salariile executivilor companiilor nu au scăzut, dar bonusurile anuale primite de aceştia fie au fost micşorate, fie îngheţate, ceea ce a dus la o scădere considerabilă a veniturilor lor, spune Alin Popescu, partner în cadrul companiei de executive search DHR International.

„Cu câteva excepţii punctuale acolo unde au fost făcute scăderi de salarii temporare, reacţii foarte bruşte la situaţia companiilor respective, salariile nu au scăzut. Au scăzut veniturile per total ale managementului pentru că destul de multe companii nu au plătit bonusuri, deşi pentru anul 2019 obiectivele fuseseră atinse, bonusurile ar fi trebuit plătite. Sunt companii care au îngheţat plata bonusului respectiv. Dacă ne gândim că acele bonusuri reprezintă între 30% şi 50% din venitul anual, asta înseamnă o scădere majoră a respectivului venit“, a afirmat Alin Popescu în cadrul emisiunii de business ZF Live.

Salariile executivilor din companiile locale sunt între 5.000 şi 20.000 de euro pentru că depind foarte mult de domeniul de activitate, de domeniul de business, după cum spune el. Companiile continuă să recruteze lideri în pandemie, însă acum organizaţiile recrutează pentru a înlocui anumiţi executivi, numărul de poziţii nou create fiind în scădere.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

ZF Live
Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO