ZF Live

ZF Live. Alexandra Smedoiu, partener, Deloitte România. Pentru anul 2022 nu mă aştept la modificări masive ale Codului Fiscal. Chiar dacă deficitul bugetar este foarte mare comparativ cu cu anii prepandemie, acesta este în linie cu celelalte economii europene. Deocamdată există o tendinţă care se manifestă peste tot în Uniunea Europeană şi asta ne va da puţină relaxare

Alexandra Smedoiu, partener, Deloitte România 

Plafonarea contribuţiilor este o măsură mult aşteptată, mult dorită de mediul de afaceri, menită să le inducă în sistem echitatea pentru că serviciile de care beneficiem practic sunt aceleaşi şi de asemenea menite să mai reducă din sarcina fiscală a angajatorilor şi de a aduce înapoi pe ştatul de plată anumite sume care acum poate nu se plătesc tocmai pentru pentru evitarea contribuţiilor salariale care sunt sunt foarte mari.

Alexandra Smedoiu, partener, Deloitte România Plafonarea contribuţiilor este o măsură mult aşteptată, mult dorită de mediul de afaceri, menită să le inducă în sistem echitatea pentru că serviciile de care beneficiem practic sunt aceleaşi şi de asemenea menite să mai reducă din sarcina fiscală a angajatorilor şi de a aduce înapoi pe ştatul de plată anumite sume care acum poate nu se plătesc tocmai pentru pentru evitarea contribuţiilor salariale care sunt sunt foarte mari.

Autor: Ramona Cornea, Mara Rolea

20.10.2021, 19:00 163

Alexandra Smedoiu, partener în cadrul Deloitte România, afirmă că nu se aşteaptă la modificări semnificative ale Codului Fiscal în anul 2022, în ciuda deficitului bugetar mare al României.

„În ceea ce priveşte în ceea ce priveşte starea bugetului şi viitoare creşteri de taxe, pentru anul 2022 nu mă aştept la modificări masive ale Codului Fiscal. Chiar dacă deficitul bugetar este foarte mare comparativ cu cu anii pre-pandemie, acesta este în linie cu celelalte economii europene, deci nu suntem noi la coada clasamentului. Deocamdată există o tendinţă care se manifestă peste tot în Uniunea Europeană şi asta ne va da puţină relaxare sau nu va impune necesitatea unor majorări iminente de taxe. Însă pe termen mediu cred că vor exista modificări de impozite şi taxe”, a declarat Alexandra Smedoiu în cadrul emisiunii de business ZF Live.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

ZF Live
Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO