ZF Live

ZF Live. Adriana Gaspar, casa de avocatură NNDKP: Companiile cu peste 250 de angajaţi trebuie să se pregătească pentru noua directivă europeană privind protejarea avertizorilor de integritate, adică cei care vor să denunţe neregulile din firme (whistleblower)

Autor: Iulia Apostoiu

28.06.2021, 12:00 498

Adriana Gaspar, senior partner la firma de avocatură Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen (NNDKP), spune că firmele cu peste 250 de angajaţi trebuie să înceapă să se pregătească din vara aceasta pentru noua directivă europeană, care va intra în vigoare de la 17 decembrie anul acesta şi care are ca scop principal protejarea avertizorilor de integritate. Companiile cu un număr de angajaţi sub 250 au timp până la 1 Ianuarie 2023 să ia măsuri.

„Prin urmare, este destul de mult de construit, nu doar la nivelul politicilor interne, ci şi la nivelul trainingurilor care trebuie făcute, procedurilor care trebuie implementate, repetate, verificate, au­ditate, dacă vrei să transmiţi un semnal puternic, că sistemul este credibil, funcţionează şi îl va proteja pe cel care face raportul“, a spus Adriana Gaspar în cadrul emisiunii online de business ZF Live.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

ZF Live
Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO