ZF Live

ZF Live. Adrian Codirlaşu, CFA România: Excesul de bani din economia globală şi succesul vaccinării vor contribui la o revenire solidă

Autor: Alexandra Matei

06.01.2021, 19:15 502

„Băncile centrale din toată lumea au «tipărit» ca niciodată, astfel că au fost foarte mulţi bani pe pieţele economice care căutau plasamente în active sigure şi cu randament bun“ ♦ Banca Naţională a utilizat pentru prima dată relaxarea cantitativă, intrând în piaţă şi cumpărând titluri de stat – lucru care a dat lichiditate pieţei şi a permis statului să se finanţeze la rate rezonabile ♦ Programul IMM Invest a oferit economiei reale lichiditate şi a permis menţinerea locurilor de muncă.

După aproape un an de pandemie, timp în care cele mai multe dintre sectoarele economiei au avut de suferit, România este foarte aproape de reluarea creşterii economice, crede Adrian Codirlaşu, vicepreşedinte al CFA România.

Creşterea PIB-ului, anticipată pentru acest an, este de peste 4%, arată un sondaj realizat de CFA România la finalul lunii octombrie a anului trecut.

„Anul 2021 cred că va fi un an de revenire şi se va vedea acest lucru mai ales în a doua parte a anului, odată ce vaccinul va fi distribuit în masă. Ne vor ajuta şi sectorul extern, unde va creşte cererea, dar şi excesul de bani din economia globală. Cred că suntem puţin înainte de reluarea creşterii economice. În contextul pandemiei, am beneficiat şi de o situaţie favorabilă. Băncile centrale din toată lumea au «tipărit» ca niciodată, astfel că au fost foarte mulţi bani pe pieţele economice care căutau plasamente în active sigure şi cu randament bun“, a spus Adrian Codirlaşu, vicepreşedinte al CFA România, în cadrul emisiunii online de business ZF Live.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

ZF Live
Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO