ZF Live

VIDEO ZF Live. Valentin Ionescu, ASF: Asigurătorii care nu vin cu plan de redresare după testul de stres vor ajunge în administrare specială

Autor: Roxana Rosu

29.07.2015, 00:06 394
Companiile de asigurări care nu vor veni cu un plan de măsuri pentru îmbunătăţirea situaţiei financiare în urma testului de stres derulat de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) vor fi plasate cel mai probabil în administrare specială, care este de fapt o etapă premergătoare falimentului în cazul în care societăţile respective nu se redresează, spune Valentin Ionescu, director de strategie şi stabilitate financiară în cadrul ASF.
 
„Dacă nu vin cu un plan de măsuri, probabil vor fi luate decizii pentru intrarea lor în administrare specială, înainte de a fi închise sau a intra în faliment. În asigurări au fost în trecut companii foarte mici care au dat faliment, procedură administrată de fondul de garantare“, a declarat Ionescu la emisiunea ZF Live.
 
Exerciţiul de evaluare care a fost derulat pe companiile de talie mare urmează să fie aplicat în toamnă şi celorlalte 22 de companii din piaţă, respectiv jucători de talie redusă care deţin împreună o cotă de 18%. Raportul ASF privind evaluarea activelor şi pasivelor şi testul de stres arată că sectorul are nevoie de o serie de ajustări, mai mari în cazul unora dintre companii, dacă „vor să rămână pe piaţă“.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

ZF Live
Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO