ZF Live

VIDEO ZF Live. "Românii nu vor mai merge atât de des în spitale. Medicii de familie vor trata mai multe afecţiuni"

Autor: Cătălina Butan,

01.11.2013, 17:43 338

Theodor Alexandrescu, preşedintele Metropolitan Life, a spus la ZF Live că eficienţă pachetului de bază lansat în dezbatere publică de Ministerul Sănătăţii constă în redirecţionarea cheltuielilor din spitale către medicina primară, a medicilor de familie.

“Pachetul de bază în momentul de faţă este foarte complet. Vor fi foarte puţine cazuri care nu vor intra în pachetul de bază. Eficienţa pachetului vine dintr-o altă strategie, redirecţionarea cheltuielilor din spitale către medicina primară, a medicilor de familie pentru că foarte multe din afecţiunile tratate astăzi în spital ar putea fi tratate de către medicul de familie şi atunci costurile pentru acelaşi tip de afecţiune vor fi mai mici”, a spus Alexandrescu în emisiunea ZF Live de vineri, 1 noiembrie.

“Vor fi reglementate clar acele afecţiuni care pot fi tratate la spital. Ceea ce se doreşte din acest pachet este să repoziţioneze anumite acte medicale la nivelul medicilor de familie”, a explicat el.

 


 

 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

ZF Live
AFACERI DE LA ZERO