ZF Live

VIDEO ZF LIVE. „Lipscani se va contura ca zonă de shopping”. Urmăriţi înregistrarea emisiunii de joi, 12 decembrie, cu Simina Niculita-Istrate, director la agenţia imobiliară Colliers

Autor: Octavian Calei

12.12.2013, 13:39 769

„Lipscani se va contura ca o zonă de shopping. Există un potenţial de a crea un fel de mic centru comercial în aer liber care se va completa cu zona de food de pe celelalte străzi”, a spus Simina Niculita-Istrate, director la agenţia imobiliară Colliers, în cadrul emisiunii ZF Live de joi, 12 decembrie.

Străzile Şelari şi Smârdan din Centrul Vechi al Capitalei vor rămâne zone de cafenele şi baruri. 

„Chria pentru un spaţiu de 100 metri pătraţi la parter într-o clădire care să fie într-o situaţie tehnică bună ar fi 50-70 euro pe metru pătrat, la fel ca în malluri”, a mai precizat reprezentatul Colliers.

De asemenea, retaileri de talie internaţională, precum KFC sau McDonald's ar fi interesaţi să intre în Centrul Vechi însă aşteaptă momentul potrivit pentru a găsi un loc convenabil.

Conform unui calcul al ZF, Centrul Vechi ar valora 2 miliarde de dolari având în vedere suprafaţa totală comercială de 50 de hectare şi un preţ mediu de 30 de euro pe metru pătrat.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

ZF Live
AFACERI DE LA ZERO