ZF Live

VIDEO ZF LIVE. Laurenţiu Mihai, director executiv de la Asociaţia Producătorilor de Medicamente Generice din România: Cu bani foarte mulţi sunt trataţi nu număr mic de pacienţi şi invers. Urmăriţi înregistrarea emisiunii de joi, 6 iunie

Autor: Octavian Calei

06.06.2013, 15:47 23

Banii cheltuiţi pe medicamentele inovative reprezintă 70% din consumul total, în timp ce cu medicamentele generice, mai ieftine, care cumulează restul de 30% din cheltuieli, se tratează majoritatea pacienţilor, a spus Laurenţiu Mihai, director executiv de la Asociaţia Producătorilor de Medicamente Generice din România la emisiunea de business ZF Live de joi, 6 iunie, transmisă de luni până vineri de la ora 10:00 pe live.zf.ro.

„Consumul de medicamente total în România este de 2 mld. euro. Medicamentele originale reprezintă peste 70% din total, iar în termeni de volum este exact invers, 65% din pastilele înghiţite de pacienţi sunt generice. Cu bani foarte mulţi sunt trataţi nu număr mic de pacienţi şi invers”, a spus Laurenţiu Mihai.

Diferenţa dintre medicamentele generice şi cele inovative este dată de statutul juridic al protecţiei patentului şi de preţ. Medicamentul inovativ are încă protecţia patentului iar medicamentul generic este produs după expirarea dreptului de protecţie a proprietăţii intelectuale. Din punct de vedere al substanţei active, medicamentul generic trebuie să aceeaşi substanţă activă şi să fie identic din punct de vedere al eficienţei şi siguranţei cu medicamentul original.

Urmăriţi şi alte subiecte pe live.zf.ro

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

ZF Live
AFACERI DE LA ZERO