ZF Live

Video ZF Live. Florin Jianu: Este util ca toţi elevii de liceu să facă exerciţii de antreprenoriat

16.04.2015, 13:55 87

Conceptul de “firma de exerciţiu”, aplicam acum doar în liceele tehnice şi economice, ar trebui extins în toate liceele, pentru că este util pentru orice tânăr să aibă noţiuni manageriale, să ştie cum se face un business, ce presupune fiecare funcţie dintr-o companie şi sunt deja afaceri, în IT sau publicitate, care au ca punct de plecare aceste exercitii de antreprenoriat făcute în şcoli, a spus la ZF Live Florin Jianu, Patronatul Tinerilor Întreprinzători.

 “Lucrăm de 7-8 ani cu Ministerul Educaţiei pentru implementarea acestei concept. Există şi o olimpiadă a firmelor de exerciţiu, care porneşte de la etapa pe clasă şi ajunge la cea naţională, apoi internaţională”, a spus Jianu.

În opinia fostului ministru, România are nevoie de schimbarea mentalităţii în mediul public şi la profesori, nu la elevi. 
“Copiii sunt foarte timoraţi în prezenţa profesorilor, recită ca pe o poezie. Trebuie să înveţe să se exprime în limbaj real, nu ca la şcoală”.

Urmăriţi aici mai multe subiecte din ZF Live

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

ZF Live
AFACERI DE LA ZERO