ZF Live

VIDEO ZF LIVE. Creditul pe termen scurt a devenit creditul de supravieţuire pentru companii

Autor: Cătălina Butan

31.05.2013, 17:29 223

Companiile apelează tot mai mult la credite pe termen scurt pentru a-şi finanţa decalajul nefavorabil de plată, în condiţiile în care recuperarea creanţelor se face într-o perioadă din ce în ce mai mare, consideră Eduard Dinu, profesor la ASE şi consultat în afaceri, invitat la emisiunea de business ZF Live, joi, 31 mai.

“A devenit simptomatică prelungirea semnificativă a perioadei de recuperare a creanţelor fapt pentru care în structura de creditare a companiilor a crescut foarte mult ponderea finanţării creditelor pe termen scurt. Companiile încearcă să-şi fnanţeze decalajul nefavorabil de plată a taxelor, impozitelor, salariilor de la 30, 60 de zile la 130, 150,180 de zile, perioadă când îşi recuperează creanţele”, a spus Eduard Dinu la ZF LIVE.

 

Click aici pentru a urmari emisiunea ZF LIVE de vineri, 31 mai cu profesorul universitar de Gestiunea Afacerilor de la ASE, Eduard Dinu.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

ZF Live
AFACERI DE LA ZERO