ZF Live

VIDEO ZF Live. Ce profituri scoţi din vânzarea de flori pe net? Urmăriţi înregistrarea emisiunii de luni, 11 noiembrie, cu Dan Vişoiu, Bac Investments şi Marius Dosinescu, CEO Floridelux.ro

Autor: Octavian Calei

11.11.2013, 13:57 404

Floridelux.ro, o florărie online cu o cifră de afaceri prognozată la 750.000 euro pentru 2013, este evaluată de către proprietarul acesteia, Marius Dosinescu, la 10 milioane de euro, în condiţiile în care el caută o finanţare de 2,5 milioane de euro însemnând 25% din capitalul companiei.

„Am evaluat afacerea la 10 milioane euro. Vrem o dezvoltare foarte puternică la nivel naţional şi internaţional. Toţi banii pe care vrem să îi luăm îi vom investi în dezvoltare. Pare o cifră nebună dar avem un plan foarte îndrăzneţ”, a spus Marius Dosinescu la emisiunea de business ZF Live de luni, 11 noiembrie, transmisă de luni până vineri între orele 12 şi 13 pe live.zf.ro.

Dosinescu estimează că până în 2017 cifra de afaceri a business-ului pe care îl conduce va ajunge la 15 milioane de euro.

„În evaluarea unei afaceri online nu se folosesc multiplele clasice, se ia în calcul în mod normal şi potenţialul creşterii în România. Drept urmare, este foarte greu de estimat care ar fi valoarea. Afacerile online valorează în mod normal de minim 10 ori EBITDA”, a precizat Dan Vişoiu, Bac Investments, preşedintele fundaţiei Venture Connect.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

ZF Live
AFACERI DE LA ZERO